Valgevenest saabus Kaljule ülipikk ründaja

Nõmme Kalju uus ründaja, 24-aastane Vitali Shuganov jõudis täna Tallinna ja peale väikest einestamist Varblase välikohvikus liikus mees koheselt ka Hiiule, kus tegi koos Kaljuga ka oma esimese treeningu. Varblasel andis kaks meetrit ja viis sentimeetrit pikk mees Teile ka väikese intervjuu, kus ta rääkis veidikene sellest kes ta on ja kust ta tuleb.

Räägi meile, kes sa täpselt oled ja kus kohast sa tuled?

Vitali Zuganov on mu nimi ja pärit olen Valgevenest Vitepski linnast, sündisin Ukrainas.  Jalgpalli olen mänginud esimesest klassist kuue aastasest peale ning klubisid on olnud palju, näiteks Minski Dünamo seal mängisin viimasena ning mänginud olen ka  Suduva Marijapoles pool aastat. Need on olnud kaks tugevaimat klubi. Lisaks olen mänginud ka  Valgevene esiliigas ning Ukraina teises divisionis samamoodi.

Kas oled  varem ka Eestis käinud?

Eelmise aasta kevadel käisin Pärnus testimisel, mulle meeldib siin, kõik vaikne ja rahulik.

Kas sa oled kuulnud midagi Nõmme Kaljust, kas sa tead seda klubi?

Kui ma Pärnus testimisel olin siis käisin vaatamas Nõmme Kaljut Hiiu Staadionil. Mäng tundus pidupäevana, kõik elasid kaasa, väga positiivne oli. Nõmme Kalju mängustiil mulle meeldis, brasiilased on meeskonnas ja väga ründav jalgpall oli.

Kirjelda ennast mängijana.

Mulle on jäänud mulje, et muutun iga aastaga paremaks. Paljude asjade kallal pean veel tööd tegema ning huvitav on see, et kuigi ma olen pikka kasvu ei ole peamäng mu tugevaim külg.

Kas sinu vastu tunti ka mujalt huvi?

Isa tegeleb müümisega, kõnesid on palju kui aus olla, kõikidest pakkumistest ma ei teagi. Isa ütleb et nüüd lähed sinna ja teed seda. Kui Kaljult tuli pakkumine, siis olin ma nõus kohe tulema, sest tegemist on UEFA klubiga. Ma tahan oma karjääris samm sammult edasi liikuda.

Milliseid Eesti jalgpallureid sa tead?

Tean Mart Poomi, kes just lõpetas jalgpalli mängimise ning tean ka Andres Operit, kes on väga hea ründaja. Kindlasti olen Eesti jalgpallureid rohkem mängimas näinud, kuid nimesid rohkem öelda ei oska.

Kas sa tahad Nõmme Kaljus mängida ja kas sul on midagi öelda inimestele?

Ma tahan igas mängus pingutada ja olla 100% meeskonnale kasulik. Nõmme Kalju on perspektiivikas klubi ning sellelt pakkumise saades olin nõus tulema kohe siia, sest tegemist on klubiga, kes mängib ka UEFA-s.

Foto: Heiki Rebane

JAGA

JÄRGMISED MÄNGUD

PREMIUM LIIGA

Võistkond Mänge Võite Viike Kaotusi Väravad Punkte
1 Tallinna FCI Levadia Tallinna FCI Levadia 6 6 0 0 23:1 18
2 Nõmme Kalju FC Nõmme Kalju FC 6 4 1 1 14:7 13
3 Paide Linnameeskond Paide Linnameeskond 6 4 0 2 12:7 12
4 Tallinna FC Flora Tallinna FC Flora 6 3 2 1 12:8 11
5 Tartu JK Tammeka Tartu JK Tammeka 6 2 2 2 9:5 8
6 FC Kuressaare FC Kuressaare 6 2 0 4 8:19 6
7 JK Tallinna Kalev JK Tallinna Kalev 6 1 3 2 8:11 6
8 JK Narva Trans JK Narva Trans 6 1 1 4 7:20 4
9 FC Nõmme United FC Nõmme United 6 1 1 4 3:10 4
10 Pärnu JK Vaprus Pärnu JK Vaprus 6 1 0 5 6:14 3

LIITU UUDISKIRJAGA

NÕMME NIMEL, KALJU EEST

© Copyright Nõmme Kalju 2023